Zoete aardappelsoep met feta

Ingrediënten

  • 500 gr zoute aardappels
  • 400 gram winterwortels
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el milde currypasta (Patak’s)
  • stukje verse gember
  • 2 blokjes bouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 gr feta
  • verse koriander & zonnebloempitten

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de zoete aardappelen en winterwortelen en snijd in stukken
  3. Maak de uien schoon en snijd in kwarten
  4. Verwijder de harde onderkant van de tenen knoflook en het buitenste velletje
  5. Leg de groenten op een bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven
  6. Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie
  7. Voeg de geroosterde groente en een flinke eetlepel currypasta toe en bak een minuutje
  8. Voeg het stukje gember toe, bouillonblokjes en 1 liter gekookt water
  9. Laat 10 minuten pruttelen
  10. Verwijder de gember
  11. Pureer de soep en roer de kokosmelk erdoor.
  12. Verkruimel de feta over de soep en breng op smaak met verse koriander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *