Toscaanse tomatenbroodsoep

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1-2 takjes rozemarijn
  • 2 blikken cherrytomaatjes (400g)
  • 200 g stevig brood
  • extra vierge olijfolie
  • 20 gr pecorino romano, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit in een soeppan de olijfolie
  2. Bak de knoflook met de bleekselderij, de ui en de rozemarijn 4 min zachtjes
  3. Voeg de cherrytomaatjes met vocht toe
  4. Vul de lege blikken met water en schenk het water ook in de pan
  5. Breng de soep aan de kook
  6. Scheur intussen het brood boven de pan in stukjes en meng door de soep
  7. Draai het vuur laag en kook de soep +/- 30 min zachtjes
  8. Druk tijdens het koken de tomaatjes met een spatel stuk
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen
  10. Maak de soep af met een straaltje extra vierge olijfolie en serveer met de geraspte pecorino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *