Tomaten-crèmesoep

 

Ingrediënten

  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 knoflookteentje (fijngesneden)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bakje basilicum (alleen de blaadjes)
  • 125 ml slagroom
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 4 tl crème fraiche

Keukenmachine

Staafmixer

BEREIDING

– verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 minuten

– Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe.

– Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken.

– Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto.

– Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort.

– Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.

– Voeg de tomaten toe en verhit 5 minuten tegen de kook aan.

– Breng op smaak met peper en zout.

– Verdeel de soep over 4 borden en schep de pesto erop.

– Maal wat peper over de crème fraiche en serveer bij de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *