Spicy wortelsoep

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 300 gr geschrapte worteltjes
  • 1 bosui (eventueel)

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 teen knoflook, 3 cm verse gember en 1 ui fijn.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook, gember en ui 5 minuten.
  3. Bak 1/2 tl sambal oelek 1 minuut mee.
  4. Voeg 750 gr water en 2 kippenbouillontabletten toe.
  5. Breng aan de kook.
  6. Kook 1 zak geschrapte worteltjes (300 gr) ca 15 minuten mee.
  7. Pureer met een staafmixer.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Voeg wat ringetjes bosui toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *