Soep van tomaten en rode paprika

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 bakje basilicum, blaadjes geplukt en stelen fijngehakt
  • 1 pot geroosterde paprika’s, uitgelekt en in stukken
  • 1 1/2 el rodewijnazijn
  • 4 blikken tomaatstukjes
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • extra vierge olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur
  2. Giet er en scheut olijfolie in en voeg de knoflook toe
  3. Bak in enkele minuten licht goudbruin
  4. Voeg de basilicumstelen toe en bak nog 1 minuut
  5. Roer de paprika erdoor, draai het vuur omlaag en bak 5 minuten of tot de paprika begint te karamelliseren
  6. Voeg wat zout en peper toe en de azijn
  7. Laat deze verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukjes en bouillon toe
  8. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe het deksel op de pan.
  9. Laat de soep 45 minuten doorkoken, of tot hij iets is ingedikt
  10. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep
  11. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper
  12. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met blaadjes basilicum
  13. Scheur eventueel de grote blaadjes in stukken, besprenkel met extra vierge olijfolie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *