Romige paddenstoelensoep

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 600 gr gemengde paddenstoelen, in dunne plakjes
  • paar takjes platte peterselie, blaadjes geplukt en steeltjes fijngehakt
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 1 1/2 liter groentebouillon van tablet
  • 75 ml slagroom
  • 4-6 sneetjes ciabattabrood
  • extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui, bleekselderij, knoflook, paddenstoelen, peterseliesteeltjes en tijm toe.
  3. Doe de deksel op de pan en laat de groenten in 10 minuten onder af en toe roeren zacht worden.
  4. Schep 4 el van het paddenstoelenmengsel uit de pan en zet opzij.
  5. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  6. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  8. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  9. Giet de slagroom erbij, breng net aan de kook en draai het vuur uit.
  10. Rooster ondertussen de ciabattasneetjes in een groeiendhete grillpan tot ze bruine strepen hebben.
  11. Verdeel het achtergehouden paddenstoelenmengstel over de sneetjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
  12. Hak de peterselieblaadjes fijn.
  13. Verdeel de soep over kommen.
  14. Strooi de peterselie erover en serveer met een paddenstoelencrostini.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *