Pompoensoep

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 2 plakjes gerookte spek, in stukken of 50 gr spekblokjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 1 kleine struik bleekselderij, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • paar takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 1 pompoen ( 1 kg)
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1 1/2 liter groentebouillon van tablet
  • extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur.
  2. giet er een scheut olijfolie in en voeg het spek, de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn toe.
  3. Doe de deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 5 min. zacht
  4. Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  5. Doe de pompoen samen met de chilivlokken en paprikapoeder in de pan.
  6. Doe de deksel terug op de pan en bak het geheel nog 25 min onder af en toe roeren of tot de pompoen zacht en bijna gaar is.
  7. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  8. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een streepje extra vierge olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *