Mosterdsoep met prei en spekjes

Ingrediënten

  • 80 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 1 l water
  • 1/2 el groentenbouillonpoeder
  • 1 prei
  • 2 aardappels
  • 4 el fijne mosterd
  • 5 tenen knoflook
  • 4 uien
  • 250 ml slagroom
  • 5 plakjes gerookte ontbijtspek
  • bieslook
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei horizontaal door
  2. Was de bovenkan en snijd het vervolgens in halve ringen
  3. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit in stukjes
  4. Smelt de roomboter in een grote soeppan en voer hierna de prei, ui en knoflook toe
  5. Laat alles op middelhoog vuur stoven tot het lekker zacht en gaar is
  6. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes
  7. Voeg de mosterd toe en bak het 3 minuten mee
  8. Voer hierna de bloem toe en bak het weer ongeveer 3 minuutjes mee
  9. Roer af en toe rustig (de bloem moet overal goed omheen plakken)
  10. Voeg 1 liter water en bouillonpoeder toe en breng het geheel aan de kook
  11. Zet het vuur lager als het kookt
  12. Laat het 25 minuten zachtjes doorkoken
  13. Bak de spekjes uit in een droge pan
  14. Scheur de plakjes spek in stukjes, keer ze regelmatig om en bak ze tot ze knapperig worden.
  15. Knip wat bieslook in kleine ringetjes
  16. Check met een vork of de aardappelstukjes gaar zijn
  17. Wanneer deze gaar zijn pureer je de soep met een staafmixer
  18. Breng op smaak met peper en zout
  19. Serveer het met de spekjes en de bieslook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *