Kerriesoep met appel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 stelen bleekselderij
  • 50 gr santen of 1 dl kokosmelk uit blik
  • 30 gr boter
  • 2 el bloem
  • 2 tl kerrie
  • mespunt korianderpoeder
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 1 appel met groene schil (Granny Smith)
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui
  2. Snijd de bleekselderij in boogjes
  3. Hak de santen grof
  4. Verhit de boter in de soeppan en laat de ui glazig fruiten
  5. Voeg de bloem, de kerrie en het korianderpoeder toe en blijf ca 2 min. roeren om de bloem gaar te laten worden
  6. Roer er scheut voor scheut de bouillon door en roer tot het een gladde soep is
  7. Laat de soep ca 10 min. zachtjes koken
  8. Laat de bleekselderij de laatste minuten meekoken en roer de santen of kokosmelk door de soep
  9. Snijd de gewassen appel met de schil in blokjes en roer ze kort voor het serveren door de soep
  10. Breng op smaak met zout en peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *