Kipgehaktballetjes-soep

KIPGEHAKTBALLETJES-SOEP

Ingrediënten

500 gr kipgehakt

1 eiwit

5 tenen knoflook, fijngesneden + extra voor erover

2 uien, grof geraspt

40 gr bladpeterselieblaadjes, fijngesneden

3 el olijfolie + extra om te besprenkelen

800 gr tomatenblokjes (2 blikken)

1 l kippenbouillon (tablet)

evt. suiker

fijngeraspte of dun geschaafde parmezaanse kaas, om te bestrooien

 

BEREIDINGSWIJZE

Doe het gehakt, eiwit, de helft van de knoflook, de helft van de uien en de fijngesneden kruiden in de keukenmachine en mix met de pulseknop tot een samenhangende mengsel.

Doe het gehaktmengsel in een kom en zet tot gebruik in de koelkast.

Verhit de olie met de rest van de knoflook en ui in een steelpan op hoog vuur en schep 3 – 5 minuten om tot de ui wat zachter wordt.

Voeg de tomatenblokjes met vocht en de bouillon toe.

Schep om en neem van het vuur.

Pureer de soep glad met een staafmixer en verwarm op hoog vuur.

Draai intussen met vochtige handen balletjes van volle eetlepels gehakt en voeg ze toe aan de soep.

Verwarm de soep tot het kookpunt, schep voorzichtig om en kook de gehaktballetjes afgedekt ca 8 min. gaar waarbij je tussentijds tweemaal omschept.

Breng de soep op smaak met zout en peper en evt. een mespunt suiker om het tomatenzuur in balans te brengen.

Schep de soep in de kommen, bestrooi ze met parmezaanse kaas en basilicum en sprenkel er wat olijfolie over.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *