Venkelzaad-amandelkoek

Ingrediënten

  • 125 gram bloem + iets extra om te bestuiven
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • +/- 225 ml volle melk
  • 1 el venkelzaad

Voor erbij:

  • geklopte slagroom, stoofpeertjes (zie nagerechten voor recept)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bestuif de vorm met een beetje bloem en klop het overschot aan bloem eruit
  3. Meng de bloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder en een snuf zout in een beslagkom
  4. Maak een kuiltje in het midden en giet de melk erbij
  5. Roer met een spatel om tot een glad beslag
  6. Schep het venkelzaad erdoor en giet het beslag in de vorm
  7. Bak de koek in 40-45 min gaar of tot dat de cake licht terugveert als je er zacht op drukt
  8. Laat op een rooster afkoelen, snijd in punten en geef er geklopte lichtgezoete slagroom en stoofpeertjes bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *