Zalmfilet in dille-roomsaus

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 2 zalmfilets van ca 200 gr per stuk
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 100 ml visbouillon
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 tl mosterd
  • allesbinder
  • 2 el gehakte dille

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een ovenschaal in met de helft van de boter
  3. Leg de zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal
  4. Snijd de komkommer in kleine blokjes
  5. Verdeel de komkommerblokjes over de zalm
  6. Schenk de witte wijn en de helft van de visbouillon erbij
  7. Verdeel de rest van de boter over de vis
  8. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie
  9. Laat de zalm in het midden van de oven in 12 tot 15 min. gaar worden
  10. Schenk het vocht uit de schaal in een pannetjes
  11. Voeg de rest van de visbouillon, de creme fraiche en mosterd toe
  12. Kook de saus iets in of bin deze met allesbinder
  13. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de dille erdoor
  14. Serveer de visfilets met de komkommerblokjes op warme borden met de saus erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *