Witlof met ham en kaas en mosterdpuree

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 6 stronken witlof
  • 2 el grove Zaanse mosterd
  • 25 gr boter
  • 200 ml melk
  • 12 plakken belegen kaas
  • 12 plakken achterham
  • pureestamper
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar
  3. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder eventueel verkleurde buitenste bladeren
  4. Snijd de stronken doormidden en haal, indien gewenst, de harde kern uit de halveerde stronken
  5. Kook de witlof 3 minuten in een grote pan water met zout en laat uitlekken en afkoelen
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree
  7. Voeg naar smaak zout en peper toe
  8. Verdeel de puree over de ovenschaal
  9. Leg de plakken kaas naast elkaar op een snijplank
  10. Leg de ham erop en wikkel de witlof erin
  11. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree
  12. Bak de witlof in het midden van de hete oven in 25 minuten goudbruin en gaar

1 gedachte over “Witlof met ham en kaas en mosterdpuree”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *