Tunesische gehaktschotel

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (ca 400 gr)
  • 2 el citroensap
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 500 gr rundergehakt
  • 4 el zonnebloemolie
  • zout
  • 1 el honing
  • mespunt gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl saffraanpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 kg geschilde aardappels
  • 3 el geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Verwijder de wortels van de knolselderij
  2. Schil de selderij en snijd deze in smalle reepjes
  3. Besprenkel deze met citroensap
  4. Pel de ui en snipper deze
  5. Hak de peterselie fijn
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden
  7. Bak het gehakt rul in 2 el zonnebloemolie
  8. Voeg zout, selderijreepjes, ui, de helft van de peterselie, honing, nootmuskaat, saffraanpoeder en de helft van het kaneelpoeder toe
  9. Roerbak nog 3 minuten en verwarm daarna 5 minuten met het deksel op de pan
  10. Snijd de aardappels in stukken en kook ze gaar in 15 minuten
  11. Giet ze af en pureer ze met 2 el zonnebloemolie, zout, de rest van de peterselie en kaneelpoeder
  12. Schep het gehaktmengsel in een lage ovenvaste schaal
  13. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi deze met de geschaafde amandelen
  14. Zet het gerecht in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is

Lekker met tomatensalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *