Schnitzels met sinaasappel

Ingrediënten

  • 750 g krieltjes in de schil
  • 6 el olijfolie
  • 1 struik andijvie (+- 800gr) in parten
  • 4 kalfs- of varkensschnitzels
  • 3 el bloem
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 1 sinaasappel, schoongeboend en in plakken
  • 1 takje salie
  • handvol geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el van de olijfolie
  3. Bestrooi met zout en peper naar smaak
  4. Besprenkel de andijvie met 2 el van de olie, bestrooi met peper en zout en houd even apart
  5. Rooster de krieltjes in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaat.
  6. Leg na 15 minuten de andijvie bij de krieltjes
  7. Bestrooi intussen de schnitzels met zout en peper en haal ze door de bloem
  8. Verhit de laatste 3 el olijfolie in een stoofpan
  9. Bak de schnitzels aan beide kanten bruin en neem het vlees uit de pan
  10. Schenk de fond in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los.
  11. Voeg de sinaasappel en salie toe en breng tegen de kook aan
  12. Draai het vuur laag, leg het vlees terug in de pan en stoof afgedekt 10-15 min gaar.
  13. Neem de deksel van de stoofpan en kook het stoofvocht tot de gewenste dikte in
  14. Bestrooi de kriel met de parmezaan en schuit 1-2 min terug in de oven zodat de kaas smelt
  15. Leg de schnitzels op een schaal en schep het stoofvocht erover.
  16. Serveer met de parmezaan-krieltjes en geroosterde andijvie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *