Rundvlees gestoofd in donker bier

4 personen, >2 uur

Ingrediënten

  • 750 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 2 uien
  • 50 gr braaadboter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 flesje donker bier
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnageltjes
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

– Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
– Snipper de uien.
– Verhit de boter in een stoofpan.
– Bak de blokjes vlees in 3 porties op hoog vuur omscheppend rondom bruin.
– Schep de blokjes vlees met een schuimspaan uit de pan voor de volgende portie wordt aangebraden.
– Schep niet teveel vlees tegelijk in de pan. Dan koelt de boter teveel af waardoor het vlees niet kleurt.

– Fruit de ui omscheppend in het braadvet tot ze begint te kleuren.
– Bestrooi met de bloem en laat nog kort bakken.
– Laat de tomatenpuree kort meebakken.
– Giet het bier in de pan en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en wat zout en peper toe.
– Roer goed, breng de saus aan de kook en schep het vlees met het uitgelopen vocht terug in de pan.
– Schep goed om en laat met het deksel op de pan 1,5 tot 2 uur stoven.
– Let op dat het vlees niet te droog wordt en voeg zo nodig een extra scheutje bier of water toe.
– Breng zo nodig verder op smaak met zout en/of peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *