Ovenschotel met gehakt en groente

Ingrediënten

  • 750 gr vastkokende aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterpeen (ca 250 gr) in plakjes
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 2 preien, in ringen
  • 150 gr extra belegen Goudse kaas, geraspt
  • ovenschaal

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min gaar
  2. Giet af en laat een beetje afkoelen
  3. Snijd in dunnen plakjes
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden
  5. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui en de wortel 3 min
  6. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 min goudbruin
  7. Voeg de tomaten toe, warm nog 3 min mee en breng op smaak met zout en peper
  8. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
  9. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min
  10. Voeg peper en zout naar smaakt toe
  11. Verdeel de prei over het gehaktmengsel
  12. Leg de aardappel dakpansgewijs erop en bestrooi met kaas
  13. Bak in het midden van de oven 20 min

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *