Moussaka

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in lange plakken
  • 3-4 el olie met knoflook en peterselie
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 pakje tomatenbasissaus (Soffrito)
  • 1/2 tl oregano
  • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • ovenschaal 1 1/2 liter, ingevet

Bereiding

  1. Ovengrillen en grillpan voorverwarmen
  2. Aubergine bestrijken met kruidenolie en in grillpan in 5 min lichtbruin grillen, halverwege keren
  3. Intussen in braadpan gehakt in 1 el kruidenolie licht bakken
  4. Tomatensaus, oregano, zout en peper toevoegen en 5 min laten sudderen
  5. Puree bereiden
  6. Aubergine in ovenschaal leggen
  7. Saus en daarop laag puree scheppen
  8. Yoghurt losroeren met kaas, zout en peper
  9. Yoghurt over puree uitstrijken
  10. Moussaka onder grill in 4 – 5 min laten kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *