Marokkaanse kip

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Snijd de muntblaadjes, koriander en knoflook fijn. Meng de munt, de helft van de koriander en de knoflook met de sambal, 1 el olie en 1/2 tl zout. Til het vel van de kippenborst op en verdeel het mengsel eronder.
  3. Meng de specerijen met de rest van het zout. Bestrooi de kip ermee en besprenkel met de rest van de olie. Braad ca. 1 ½ uur in de oven. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid.
  4. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd de citroen in parten. Bestrooi de kip met de koriander en serveer de citroenparten erbij.

 

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *