Jachtschotel van hete bliksem

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 500 gr doorregen runderlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 gr boter of margarine
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 2 kg kruimige aardappels
  • 3 grote goudreinetten
  • 2 dl melk
  • nootmuskaat
  • 3 el paneermeel
  • 1/2 el boter om in te vetten
  • ovenschaal ca 2 1/2 liter

Bereiding

  1. Uien pellen en grof snipperen
  2. Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper
  3. In braadpan 25 gr boter verhitten en vlees in ca 5 minuten rondom bruinbakken
  4. Uit ca 2 minuten meebakken
  5. Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen
  6. Bouillonblokje erboven verkruimelen
  7. Langs rand van de pan ca 2 dl water toevoegen
  8. Vlees afgedekt in ca 3 uur zachtjes gaar stoven
  9. Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca 20 minuten gaarkoken
  10. Appels schillen en in blokjes snijden
  11. Aardappels afgieten en fijnstampen
  12. Melk en 50 gr boter erdoor roeren tot smeuïge puree ontstaat
  13. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
  14. Appelblokjes door puree scheppen
  15. Ovenschaal invetten
  16. 1/3 deel van puree met appel in schaal scheppen
  17. Hierover helft van vlees met ui verdelen
  18. Nog een keer herhalen en afdekken met rest van aardappelpuree
  19. Paneermeel en rest boter in vlokjes erover verdelen
  20. Oven voorverwarmen op 175 graden
  21. Jachtschotel in midden van oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar laten worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *