Hamrolletjes met zuurkool en kaas

Ingrediënten

  • 800 gr panklare aardappels (Celavita)
  • 150 gr belegen Leidse kaas
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 750 gr zuurkool, uitgelekt
  • 12 plakken schouderham (ca 250 gr)
  • ovenschaal (2 liter)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 225 graden
  2. Aardappels in vieren snijden en in 10-12 minuten gaarkoken
  3. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen
  4. In kleine pan met dikke bodem boter smelten
  5. Bloem toevoegen en 1 min zachtjes bakken
  6. Melk toevoegen en tot gladde saus roeren
  7. Kaas in saus laten smelten
  8. Op smaak brengen met zout en peper
  9. Zuurkool over plakken ham verdelen en ham oprollen
  10. Aardappels afgieten en in ovenschaal scheppen
  11. Helft van saus erover schenken
  12. Hamrolletjes erop leggen en rest van saus erover schenken
  13. In oven schotel in 15 min door en door heet laten worden en licht laten kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *