Gehaktschotel met een kaaskorstje

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 400 gr gehakt, half om half
  • 4 el tomatenketchup
  • 2 el sojasaus
  • 1 el milde currypasta
  • 250 gr gemengde roerbakgroente (met paprika, maïs en doperwtjes)
  • 2 dl geconcentreerde vleesbouillon, gemaakt van 1 tablet
  • zout en versgemalen peper
  • aardappelpuree voor 4 personen, zelfgemaakt of uit een pak
  • 100 gr grof geraspt jongbelegen Goudse kaas

Bereiding

  1. Snipper de uien en de knoflook
  2. Fruit ze glazig in de olie
  3. Laat het gehakt meebakken tot het los is en begint te kleuren
  4. Voeg de tomatenketchup, de sojasaus en de currypasta toe en laat kort meebakken
  5. Voeg de groenten toe, roerbak kort en giet er de bouillon bij
  6. Laat met het deksel op de pan ca 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn
  7. Proef of er nog zout en/of peper bij moet
  8. Maak intussen de puree
  9. Schep het gehaktmengsel in en ingevette schaal en dek af met een laagje aardappelpuree
  10. Trek er met een vork een mooi patroontje in en bestrooi met de geraspte kaas
  11. Deze ovenschotel kan op 2 manieren worden afgewerkt
  12. Als het gehaktmengsel en de puree nog warm zijn, wordt de ovengrill voorverwarmd, de schotel bestrooid met de geraspte kaas en niet de dicht onder de grill gezet tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren
  13. Als de schotel tevoren is gemaakt en de inhoud is afgekoeld, wordt de oven voorverwarmd op 200 graden en wordt de schaal 30 minuten in de voorverwarmde over geschoven

Eet er een salade met komkommer en tomaat bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *