Runderstoofpot met koolraap

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd > 3 uur

Ingrediënten

  • 800 gram runderstooflappen
  • 2 uien
  • 1 middelgrote wortel
  • 50 gram braadboter
  • 1-2 TL paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 L water
  • peper en zout

Voor de koolraap:

  • 1 Kg koolraap
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 0,25 l melk
  • versgeraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:

-Snijd de runderlappen in circa 4 cm brede repen.
-Snijd de gepelde uien grof.
-Snijd de geraspte wortel in halve plakjes
-Verhit de braadboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
-Bestrooi het vlees met het paprikapoeder en schep het uit de pan.
-Laat de ui en de wortel in het braadvet fruiten tot de ui begint te kleuren.
-Roer de tomatenpuree door het groentemengsel.
-Doe het vlees terug in de pan, voeg het water en wat zout en peper toe.
-Breng aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat met een deksel op de pan 2-3 uur stoven.
-Het vocht in de pan mag daarbij niet koken.

-Snijd de koolraap in plakken van ruim 1 cm dik.
-Schil ze en snijd ze in reepjes van 1 cm.
-Kook de koolraapreepjes in water met zout in circa 10 minuten gaat, giet ze af en laat ze uitlekken.
-Smelt intussen de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
-Blijf 1-2 minuten roeren.
-Voeg scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren tot het een gladde massa is.

Geef er gekookte aardappelen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *